2014 m. gegužės 8 d., ketvirtadienis

Loreal makiažo valikliai - ką rinktis?

Rodos dar visai neseniai miceliniai vandenys, skirti veido valymui, buvo naujovė, tačiau vis daugiau kompanijų į savo kosmetikos priemonių gretas įtraukią būtent šią priemonę. Panašu, kad šios priemonės palaipsniui pakeičia daugelio seniau naudotas priemones makiažui valyti. Noriu plačiau pašnekėti kas gi tos micelės ir koks jų poveikis ir vistik ką geriau rinktis - klasikinį ar naują makiažo valymo būdą.

Galbūt nusižiūrėjusi nuo savo mamos, arba tiesiog nežinodama ką rinktis, seniau makiažui valyti rinkdavausi pienelius, t.y. kreminės konsistencijos priemonę, kurios konsistencija būdavo gana klampi, neretai patekusi į akis jas pagrauždavo, ne visada gerai nuvalydavo tušą ir t.t. Vėliau bandžiau naudoti aliejines priemones, nes tos riebindavo akis ir norėdavau iškart prausti veidą, nes akyse pradėdavo lietis. Makiažo valymui naudoti putojantį veido prausiklį man taip pat nepatiko, nes toks būdas neatrodo pakankamai švelnus jautriai paakių odai, o ir patekęs į akis, jas suerzindavo. 
Galiausiai atradimu tapo Biodermos micelinis jautriai odai skirtas vanduo (foto). Tai buvo pirmoji tokio pobūdžio priemonė, kuri iškart sužavėjo. Tačiau nelikau šiaip priemonei ištikima tik dėl kiek didokos kainos už gana greitai pasibaigiančia priemonę ir ėmiau ieškoti pakaitalų, kurie duotų tą patį poveikį, bet už mažesnę kainą.
Micelė - tai mikroskopinė molekulės dalelė. Įprastos priemonės ištirpdo makiažą ir nešvarumus ir paskirsto juos odos paviršiuje, o micelės turi savybę visus nešvarumus ir makiažo likučius sutraukti kaip magnetas ir efektyviai juos nuvalyti prikibusios prie vatos diskelio, tokiu būdu nepažeidžiant ir neerzinant odos. 


Paskutinis mano pasirinkimas - Loreal makiažo valymo priemonės: Skin perfection micelinis vanduo ir Gentle eye akių makiažo valiklis. Šiek tiek plačiau apie juos.
Gentle eye skirtas būtent akių makiažui valyti, po jo rekomenduojama naudoti toniką ir drėkinamąją priemonę, tuo tarpu micelinis vanduo - daugiafunkcinė priemonė priemonė, tinkama naudoti viso veido makiažui valyti, ja galima pakeisti toniką, drėkinti odą. Šiuo atžvilgiu patogiau rinktis pastarąją priemonę. Be to, micelinio vandens kiekis beveik dvigubai didesnis (micelinio - 200 ml, valiklio - 125 ml.). 
Abi priemonės skirtos jautrioms akims, nors manosios nėra labai jautrios, tačiau galiu patvirtinti, kad akių nedirgino, negraužė, nepaliko riebumo. Bet vistik micelinis vanduo yra lengvesnis, tarsi visišai nejaučiamas. Jei po valiklio kyla noras papildomai nusiprausti, tai po micelinio tokio jausmo visiškai nėra.
Be to, miceliniu vandeniu labai malonu valyti viso veido odą, nes paskui ji jaučiasi puikiai - švari, sudrėkinta, gaivi, odos netempia, nejaučiama plėvelė ar riebumas. 
Kaina  - abiejų apie 20 Lt
Kur įsigyti - daugelyje kosmetikos parduotuvių ir prekybos centrų.
Micelinio vandens vertinimas - 5/5, valiklio - 4/5

Skaitydama internete radau įdomią informaciją apie 2013 m. vasarą tarp 100 įvairių užsienio blogus rašančių žmonių vykdytą tyrimą. Jo metu visi tyrimo respondentai turėjo galimybę 14 dienų bandyti 7 skirtingus micelinius vandenis, nežinodami jų pavadinimo. Toliau esančioje nuotraukoje galite pamatyti rezultatus:
O čia galite paskaityti aapie visas priemones ir jų vertinimą plačiau: http://www.escentual.com/micellar-water-blind-trial

Gal ir jūs naudojate micelinį vandenį ir turite rekomendacijų? Būtų labai įdomu sužinoti.


3 komentarai:

  1. Aš pirmą kartą nusipirkau Loreal priemonę, o ne Biodermos. Ir tikrai labai džiaugiuosi. Girdėjau, kai kam Bioderma netgi sudirgino odą, tad visai nesigailiu, pasirinkusi Loreal :) Tiek kainos, tiek kokybės atžvilgiu puikus produktas, na, gal tik truputėli nepatiko pakuotės dizainas, nes kartais išsilieja per kraštus, kai bandau produktą pilti ant vatos diskelio.
    ___
    http://inmyflowoflife.blogspot.co.uk/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu, pasirinkimas tikrai geras. Man per kraštus neišsilieja, gal dėl to, kad pilu atsargiai ir priglaudus vatos diskelį. Dar neblogas akių makiažo valiklis, kurį pakaitomis radusi su nuolaida perku - Bourjois firmos, va toks - http://nowmagazine.media.ipcdigital.co.uk/11140/00000cdd7/6e57_orh100000w220/BourjoisMakeupRemover.jpg
      Rekomenduoju ;)

      Panaikinti
  2. Aš visada vonioje turiu arba L'oreal, arba Biodermos micelinį vandenį - pirmasis puikiai valo makiažą, bet taip pat mėgstu naudoti ir Biodermos vandenuką, kartu su kitais šios firmos produktais :)

    AtsakytiPanaikinti