2014 m. gegužės 11 d., sekmadienis

Iššūkis - melsvi šešėliai

Stebėdama šių metų pavasario ir vasaros makiažų tendencijas negalėjau nepastebėti, kad siūloma akių vokus dažyti melsva ir mėlyna spalva. Iš kart norisi atmesti šiuos jų pasiūlymus ir iš kosmetinės traukti įprastas žemės spalvų, rausvas ir rusvas spalvas. O kodėl gi nepabandžius naujovių? 

Visų pirma norėčiau parodyti keletą įkvepiančių nuotraukų.
Podiumas:

Melsvus atspalvius siūlo ir kosmetikos gamintojai.

Dior pavasario ir vasaros akių makiažo priemonėse karaliauja mėlyna spalva:

YSL vasaros paletėje  - taip pat mėlyna
Taip pat ryški tendencija ir ta, kad prie mėlynos spalvos šešėlių siūloma derinti raudonas arba oranžines lūpas. Pati nusprendžiau išbandyti kiek neutralesnį variantą ir pasirinkau lengvo oranžinio atspalvio lūpas prie šviesios melsvos akių spalvos. 
Panašus makiažo variantas, kurį pasirinko dainininkė Taylor Swift ant raudonojo kilimo:


Taip pat labai naudinga Lisos Eldridge sukurto makiažo pamoka, įkvėpta Alfred'o Hitchcock'o filmo Paukščiai:


Mano makiažo ašis - šio pavasario Dior makiažo limituotos kolekcijos Trianon šešėliai Nr. 234 pavadinimu Pastel Fontanges. Tai 5 nuostabių pastelinių spalvų paletė. Kaip matote, dvi iš jų - melsvos. Paprastai kyla ranka dažyti vokus vidurine - lengva vaniline su nedideliu blizgučiu, švelnia aksomine rausva ir subtilia pilkšva. Šį karta viršutiniam vokui rinkausi šviesiausią melsvą, turinčią sidabrinio žvilgesio ir pilką akies gyliui paryškinti, apatiniam vokui prie blakstienų - ryškesnę melsvą.


Gaila, kad nelabai tinkamas apšvietimas neleido tinkamai nufotografuoti makiažo, bet rodau ką pavyko išgauti:

Prie tokio melsvo akių makiažo derinau juodą pavedimą ir blakstienas, skruostams paryškinti pasirinkau Guerlain bronzantą, šiuo atveju nesinorėjo jokių kitų spalvų. Lūpoms - Clarins Gloss Prodige Papaya spalvos blizgesys, ant nagų - oranžinė Essie nagų lako Braziliant spalva. Nuotraukoje matote ir kitas makiažui naudotas priemones, jei apie ką nors norite išgirsti detalesnių komentarų, rašykite.

Na ir galiausiai - visas makiažo vaizdas:

Galiu pasakyti, kad melsva spalva nėra tokia baisi, kaip gali pasirodyti. Visus melsvus atspalviu galima puikiai derinti su kitomis spalvomis ir išgauti subtilų, nepigų variantą. Žinoma, tokios spalvos labai kontrastuoja su mano oranžiniais plaukais ir šviesia oda, bet nemanau, kad tai yra minusas. Tokį makiažą tikrai pakartosiu, ypač vasarą, renkantis panašių spalvų drabužius.

O ką manot jūs apie mėlynas akių makiažo spalvas? Vengiant ar mielai naudojat?




9 komentarai:

  1. Kadangi esu žalių-rudų akių savininkė, mėlynos spalvos visada privengiau. Kažkaip pernelyg kontrastuoja :) Bet prie mėlynų arba sodriai rudų akių labai žiūrisi, ypač pasteliniai tonai, tokie kaip tavo Dior paletėje. Gražu :)


    Kosmetikos užrašai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano akys tai tokios murzinokos pilkšvai žalios ir jų atspalvis labai priklauso nuo kitų spavų, šiuo atveju truputi žydras atsplavis išryškėja. Dar labai noriu išbandyti ryškų mėlyną pavedimą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mėlynas pavedimas gali atrodyti itin žaismingai. Ir kažkaip mąstau, kad tau turėtų labai tikti :)


      Kosmetikos užrašai

      Panaikinti
  3. Na gal, kai aš dar tokia ryžavota :))
    Va taip man gražu http://cd9e886051ff950d0f56-cbae8bdcbe387ea986370e0eac63e3b5.r93.cf1.rackcdn.com/electric-blue-eyeliner_look_ad6729070c7f6dabdc79f5de8f4a3428_look.jpg

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, būtent tokią elektrinę mėlyną ir įsivaizduoju :) Jei išmėginsi, pasidalink nuotraukomis! labai smalsu


      Kosmetikos užrašai

      Panaikinti
  4. Kokia jūsų graži oda, Agne :) Man mėlyna ir oranžinė labai gražus dėrinukas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Modesta. Stengiuosi odą prižiūri, bet ir pamaskuoju, lengvą pudrą naudoju. Nuogas veidas kiek kitaip atrodytų ;)

      Panaikinti