2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Varnalėšų aliejus su pipirais plaukams

Sveiki! Iš karto atsiprašau, kad seniai rašiau...Kaltos atostogos ir kasmetinis stovyklavimas su palapinėmis miške ;) Na bet jau grįžau ir reabilituojuosi. 
Šiandien noriu papasakoti apie varnalėšų aliejų plaukams. Internete randu tokią informaciją apie šį aliejų:



Varnalėšų aliejus puikiai tinka ir plaukų slinkimo gydymui, ir profilaktikai. Aliejus yra gaminamas iš varnalėšų šakniastiebių, kurių sudėtyje yra daug veikliųjų medžiagų: 20-40 % inulino, gleivių, iki 0,2 % eterinio aliejaus, lignanų, fenolkarboninių rūgščių, triterpeninių saponinų, rauginių medžiagų. Aliejus pasižymi maitinamosiomis, priešuždegiminėmis ir regeneruojamosiomis savybėmis.

Jau seniau esu atkreipusi dėmesį į skirtingų gamintojų parduodamą varnalėšų aliejų, vieną jų nusprendžiau išbandyti savo nualintiems plaukams gydyti. 
Pasirinkau kiek įdomesnį variantą - Domašny doktor varnalėšų aliejų su raudonuoju pipiru, stimuliuojantį plaukų augimą. 



Prekės aprašyme rašoma, kad tai efektyvi priemonė stiprinanti plaukus ir skatinanti augimą. Raudonasis pipiras pagerina plauko mikrocirkuliaciją ir padeda greičiau plaukų svogūnėliams įsisavinti naudingąsias varnalėšų aliejaus medžiagas.

Plaukų aliejų naudoju taip kaip nurodyta: visą buteliuką pamerkiu karšto vandens stiklinėje, kad sušiltų, pilu į delną ir įtrinu plaukų šaknis, šiek tiek pasklaidau per visą plaukų ilgį. Nors rašoma, kad reikia laikyti 20-30 min., bet neklausau ir laikau keliolika valandų arba palieku nakčiai, nes aliejus galvos odos neerzina ir panašu, kad paliktas ilgiau nieko bloga nedaro. Tikiu, kad laikomas ilgiau ir plaukams daugiau duoda.

Aliejus visiškai bekvapis, švelniai gelsvas ir gana skystas. Nėra labai klampus, todėl lengvai pasidengia, o paskui ir išsiplauna gana lengvai. Nors aliejaus sudėtyje yra pipirų, galvos odos tikrai negraužia ir neerzina, gal tik pačioje pradžioje juntamas lengvas dilgčiojimas ir truputi sušyla oda. 
Labai norisi tikėti, kad aliejus paskatins plaukų augimą, bet  kol kas akivaizdaus efekto nematau, matyt reikia jį panaudoti dažniau ir ilgą laiką, taip ir darysiu.

Kaina - nepamenu tiksliai, bet nesiekia 10 Lt
Kiekis - 100 ml.
Kur įsigyti - pirkau parduotuvėje "Martina", Vilkpėdėje, bet nemažas varnalėšų aliejaus pasirinkimas yra "Elevitoje" (nuoroda).

Vertinimas - 4/5




3 komentarai:

  1. Man reikia sio aliejaus. Siuo metu perku butent priemones, kurios skatina plauku augima. Suprantu, kad vien aliejus neuzaugins kasu per nakti, bet tikiu, kad ir nepakenks. Tuo labiau, kad mano plaukai patingai sausi, tad aliejus jiems reikalingas. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Judita, tu kaip suprantu Vokietijoje, bet gal ir ten kas nors panašaus yra? Jei ne, rašyk asmeniškai, galėsiu padėti ;)

      Panaikinti
    2. Taip, as Vokietijoje. Bet po keliu savaiciu skrendu i LIetuva. Jau uzsisakiau dideli lagamina gryzimui namo :) Tik tas pirkinių sąrašas jau labai ilgas :)

      Panaikinti