2014 m. birželio 1 d., sekmadienis

Priemonės saulės vonioms


Pagaliau vasara...Su tuo jus ir sveikinu! Nežinau kaip jūs, bet aš jos kasmet labai laukiu. Nes dievinu prinokusias šviežias uogas, sultingą arbūzą, gaivius gėrimus su ledukais karštą dieną, ryškias sukneles, ilgas šviesias dienas, nakvojimą miške pastatytoje palapinėje...Ir žinoma, saulę ir vasaros karštį. Žinau, kad daugeliui karštis yra nepakeliamas, nelaukiamas ir varginantis, bet man jis, prisipažinsiu, patinka. Taip ir laukiu kada pažvelgusi per langą pamatysiu, kad laukia ilga ir šilta vasaros diena, kai galėsiu čiupti maudymosi kostiumėlį, akinius nuo saulės, įlįsti į lengvą ilgą suknelę ir pabūti gamtoje.


Nepaisant to, kad mėgstu saulę, greitai neįdegu. Esu pakankamai šviesios odos, kuriai įdegti prireikia laiko. Puikiausiai suprantu kokią žalą gali padaryti nesaikingas deginimasis (esu praradusi savo artimą šeimos narį dėl odos vėžio - melanomos) ir ja stengiuosi nepiktnaudžiauti, todėl soliariumuose nesilankau (arba tą darau itin retai), o būdama saulėje kūną ir veidą tepu priemonėmis su UVA/UVB apsauga. Žinau, kad saugiausias varaintas yra būti pavėsyje, rengtis ilgarankoviais rūbais ir naudoti kuo didesnę apsaugą nuo saulės turinčius kremus, bet...padarau išimtis ir truputi leidžiu sau įdegti. Tam, kad įdegis išliktų ilgai, oda įrustų palaipsniui, iškart rudai (be raudonos odos periodo) ir paskui nesiluptų, deginuosi nedidelėmis dozėmis ir naudoju atitinkamas priemones. Dabar apie jas.


Visada naudoju deginimuisi skirtus aliejus, o ne kremus. Pastarasis mano pasirinkimas - Malibu firmos bronzinantis aliejus su 15 spf (vidutine) apsauga. Aliejus pakankamai skystas, nelipnus ir palaipsniui susigeria į odą, padeda ją drėkinti. Ant odos dengiasi labai lengvai ir greitai, nereikalauja intensyvaus trynimo ir masažavimo. Gana skalsaus, man buteliuko tikrai pakanka visam vasaros sezonui. Žinoma, kaip ir visos priemonės jis truputi padeda smėliui prilipti prie kūno, bet tai tikrai ne lipniausias aliejus. Būdama saulėje, pakartotinai tepuosi maždaug kas 1 val., oda įdega palaipsniui, įgauna gražią rusvą atspalvį. Be to, jo kvapas nuostabus - kokosinis ir iškart primenantis vasarą. Anksčiau rinkdavausi purškiamus buteliukus, bet toks variantas man net gal priimtinesnis, nes neretai nuo aliejaus slysta rankos ir naudoti purkštuką būna sunkoka. 

Kiekis - 200 ml.
Kaina - apie 30 Lt (pirkau pigiau, su nuolaida. O iki birželio 25 d. parduotuvėje Eurokos kaip tik akcija - galima įsigyti už 15,90 Lt, drąsiai rekomenduoju)
Kus įsigyti - pati pirkau Eurokos, bet gal yra pirkti ir kitose parduotuvėse.

Vertinimas - 5/5



Kita priemonė, kurią naudoju prieš ir po deginimo saulėje - Deborah Bioetyc After sun - pre&post. Tai puikiai drėkinantis, gana tirštas kūno kremas su melanino aktyvatoriumi. Juo tepu kūną prieš išeidama iš namų ir grįžusi po deginimosi. Visų pirma, jis puikiai sudrėkina ir nuramina odą. Oda tampa minkšta, pamaitintas ir labai sunku patikrinti kiek tame tiesios, bet panašu, kad padeda įsisavinti įdegiui. Būtų idealus variantas jei truputi vėsintų ir būtų šiek tiek prieinamesnės kainos.

Kiekis - 200 ml.
Kaina - ~40 Lt
Kur įsigyti - jei neklystu, mačiau Sarmoje, pati įsigijau Aistruolėje, o dabar matau, kad galima įsigyti pigu.lt (su nuoalida už 23,09 Lt)

Vertinimas 4/5

Gražios ir saulėtos vasaros!!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą